4857 Sayılı İş Kanunu Soruları 5

İSG Sınavı Soru Bankası

41. “Fazla sürelerle çalışmalarda, her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde ….. yükseltilmesiyle ödenir.” Cümlesindeki boşluğa aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

42. “Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma yapan işçi isterse, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında ….. dakikayı, fazla sürelerle çalıştığı her saat karşılığında …… dakikayı serbest zaman olarak kullanabilir.” Cümlesindeki boşluğa aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

43. İşçiye fazla çalışma veya fazla sürelerde çalışması sonucu hak ettiği serbest zamanı kaç ay içerisinde ücretinde bir kesinti olmadan kullandırılır?

Correct! Wrong!

44. Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda kaç saatten fazla olamaz?

Correct! Wrong!

45. İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az kaç yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir?

Correct! Wrong!

46. Hizmet süresi bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olan işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi kaç günden az olamaz?

Correct! Wrong!

47. Hizmet süresi beş yıldan fazla onbeş yıldan az olan işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi kaç günden az olamaz?

Correct! Wrong!

48. Hizmet süresi onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olan olan işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi kaç günden az olamaz?

Correct! Wrong!

49. Onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi kaç günden az olamaz?

Correct! Wrong!

50. “Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok ….., haftada en çok ….. saattir.” Cümlesindeki boşluğa aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

calismamevzuati.com 'da yapılan paylaşımları faydalı buluyor musunuz?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Diğer Sorular İçin>>>

Anasayfa>>>

Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının tarafımızın yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir